Bröllopsfotograf Malmö
Om Bröllopsfoto.nu
Jag som driver Bröllopsfoto.nu heter Johan Nyberg. Jag bor med sambo och tre barn i Växjö och jobbar mycket i Småland och Skåne. Jag tycker om att knata i skogen och kolla Sci Fi-film och jag har gärna med en kamera förstås, kanske inte alltid en modern digitalkamera (som jag så klart använder i jobbet), utan ofta en av mina andra favoriter – en mellanformats Hasselblad. Jag är lugn, positiv och nyfiken och på mina uppdrag är jag alltid väl förberedd. Jag fotograferade mitt första bröllop 2014 och jobbar professionellt som fotograf och filmare sedan ungefär 15 år. Jag gör bland annat porträttfoto och redaktionellt fotoinnehåll för företag och organisationer, men här fokuserar vi förstås på bröllop!
Äkta, avslappnat, kul!
Med mig som er bröllopsfotograf får ni inte bara en professionell fotograf, utan också en före detta retuscherare – jag har bred kompetens inom bildarbete sedan 20 år tillbaka och är väldigt noga med redigeringen. Jag arbetar framförallt dokumentärt, för att fånga er dag som den utspelas och så att bilderna tillsammans skapar en berättelse. Vissa delar av dagen som ska fotograferas behöver dock "arrangeras" lite, t.ex. porträttbilderna på bröllopsparet. Då instruerar jag er efter hand – det brukar vara roligt och gå väldigt bra.
Jag vill att bilderna ska kännas äkta, avslappnade och kul!
Jag tar uppdrag i hela Sydsverige – i Skåne, Småland, på Öland, i Blekinge och Halland och på annan ort enligt överenskommelse. Hör av er med ett par rader om vad ni har tänkt så hoppas jag kunna vara till tjänst. Boknings- och kontaktinfo.
FAQ
Hur skulle du beskriva din stil?
Som fotojournalistisk eller dokumentär. Jag arbetar för att fånga speciella ögonblick som tillsammans skapar en berättelse om er dag. Redigeringsmässigt uppskattar jag en lite "ljus och luftig" känsla som passar väldigt bra till bröllop och som aldrig blir omodern, men det beror förstås också på situationen – vad passar bäst stämningsmässigt?
Vad kostar det att anlita dig, dels för foto, dels för film?
Jag försöker att inte krångla till det när det gäller priset. Ni kan se mina priser här och det står lite om kostnader för filmproduktion här. Om ni vill diskutera specialarrangemang, eller om ni vill veta mer om kostnader för filmproduktion, skicka ett meddelande med några rader om vad ni tänkt er. Jag återkommer inom 24 timmar.
Vilket av dina erbjudanden är det mest prisvärda?
Det är helt klart heldagsupplägget. Det jag tycker mig ha märkt att mina kunder i efterhand är extra nöjda med, är när jag varit med i olika sammanhang under dagen. Inte bara plåtat vigseln och porträttbilder, utan också förberedelser, mingel, detaljbilder på dukning, ringar, kläder och översiktsbilder på omgivningen etc. Det jag själv tycker ofta blir bland de finaste bilderna är faktiskt från förberedelserna – när brudparet gör sig i ordning och kanske minglar lite med de närmast vännerna och släktingarna som är på plats och hjälper till. Det kan råda en både mysig, avslappnad och förväntansfull känsla på en gång, som jag tycker avspeglar sig i bilderna på ett stämningsfullt sätt. Men med det sagt så är kanske det som passar de flesta mitt "paket 2 – Halvdag plus lite till". Det är i alla fall vad flest bokar. Men fundera på vad just ni kommer att ha mest glädje av i framtiden!
Finns det något max antal foton du tar under en dag?
Nej, jag plåtar så länge jag är på plats. Jag levererar ofta mellan 200–500 bilder efter ett bröllop, ibland fler. Ju längre jag är med desto fler bilder blir det förstås. Varje enskild bild är noga utvald och redigerad av mig personligen.
Jobbar du bara i Skåne och Småland, som det står på hemsidan?
För det mesta arbetar jag i södra Sverige, i Malmö och Växjö med omnejder, men jag reser gärna både inom landet och i Europa.
Hur bokar vi, och hur betalar vi?
När vi har diskuterat upplägget och är överens skriver vi ett avtal, för båda parters skull. Jag använder ett som SFF (svenska fotografers förbund) rekommenderar. Det är enkelt och bra. När jag sedan fått förskottsbetalningen (1/3 av den totala kostnaden) är bokningen klar. För resten av betalningen skickar jag en faktura efter att jag levererat samtliga bilder. Läs mer om hur det går till att boka här.
Hur många bilder får vi?
Ni får alla bilder som är bra. Normalt sett levererar jag mellan 200–500 bilder. Ibland fler.
Är alla bilderna redigerade?
Jepp. Alla. Var och en för sig. Färg- och exponeringskorrigerade exakt som jag vill ha det.
Är bilderna fria för oss att göra vad vi vill med? Kan vi till exempel publicera dem var vi vill, eller lämna in dem för att göra utskrifter och fotoalbum etc?
Självklart. Jag som fotograf har visserligen upphovsrätten till bilderna, men i avtalet vi skriver står det klart och tydligt att kunden har rätt att använda de levererade bilderna som hen vill. Ni kan alltså till exempel publicera dem på Facebook och Instagram, skicka dem i mejl, göra utskrifter, fotoalbum och tavlor etc. Det enda ni inte har rätt att göra, åtminstone inte utan att konsultera mig först, är att sälja bilderna vidare, som era egna verk, men det är väl knappast vad man gör med sina bröllopsfoton ändå! :-)
Hur får vi tillgång till bilderna?
Jag levererar bilderna i lagom upplösning för webben via ett snyggt och lättanvänt digitalt fotoalbum. Från det kan ni ladda ner och spara bilder på er dator eller telefon, dela med släkt och vänner och publicera direkt till sociala medier. Smidigt och enkelt. Ni får så klart även samtliga bilder och filmer i högsta upplösning på ett USB-minne eller så kan ni ladda ner dem från min server via en länk ni får av mig.